Zelf typeren ze hun team in eerste instantie wat lachend als ‘ongeregeld’, maar al snel blijkt het een goed geolied team dat rust op trouwe “en allemaal even fanatieke” leden en veel verbinding in Dalen en omgeving. Niet voor niets was het wethouder Joop Brink die het team om 16.00 op weg ‘schoot’.

Roparun is in Drenthe de afgelopen jaren steeds bekender geworden. “Gemeenten en provincie weten van ons bestaan en zouden ons ondersteunen. Op dat fundament gaan we komend jaar verder bouwen. Ook mogen we het lied ‘loat mij mar lopen’ van Daniel Lohues gebruiken om Roparun in Drenthe te promoten. RTV Drenthe komt zondag opnames maken bij onze finish.” Net als de tekst van Lohues, meent het team ‘niks is slimmer as stille blieben stoan’ (niks is erger dan stil blijven staan). “We zijn onze acties weer begonnen met het verkopen van paaseitjes en met dauwtrappen, nu de virtuele Roparun waar 51 mensen aan deelnemen en ons voor betalen. In september doen we ‘fietsen met bestek’, dat in 2019 ook een mooi bedrag heeft opgeleverd. Als corona helemaal voorbij is doen we ook weer een mini-Roparun met schoolkinderen en bejaarden. Dat hebben we al een keer gedaan en toen wilden de ouderen met hun rollators vooraan staan.”

Ingrid: “Afgelopen periode is de beleving best wel een beetje weggezakt; de editie van 2020 ging niet door en we moesten onze acties ook afblazen. Daarom wilden we in het Pinksterweekend echt op pad gaan. Mooi om te zien dat iedereen er ook gewoon weer staat. Je hebt een gezamenlijke geschiedenis. Ook over deelnemen in oktober hebben we geen moment discussie gehad. Jullie gaan ons zien in Landgraaf.” Dus let op 2 en3 oktober op de Turfrunners. Aanmoedigen kan met ‘hup Henk en Ingrid’ want van beiden hebben ze er in het team maar liefst drie!