In het Pinksterweekeinde van 18 t/m 20 mei 2024 nemen de Turfrunners deel aan de 33e Roparun  naar Rotterdam. Na geweldige ervaringen in voorgaande jaren, doen de Turfrunners  in 2024 voor de twaalfde (!!) keer mee met dit geweldige avontuur. Met een zeer enthousiast team zullen wij in het Pinksterweekeinde van 2024  starten en o.a. via de noordelijke provincies door Sleen, Emmen, Coevorden, Dalen, Almelo, Zutphen, Ede,  de Betuwe uiteindelijk  op de Coolsingel finishen, na ruim 560 kilometer hardlopen in estafettevorm.

 

 

 

Waarom de Roparun?

Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste omdat we graag willen lopen voor een goed doel. We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die geveld is door de vreselijke ziekte kanker.

Het motto van de Roparun sprak ons erg aan. Trachten leven toe te voegen aan de dagen, als er geen dagen meer aan leven toegevoegd kunnen worden. Het geld wordt besteedt aan het veraangenamen van het leven van mensen met kanker, o.a. door inloophuizen te openen, vakantiehuizen beschikbaar te stellen, maar bijvoorbeeld ook door het schenken van hoofdhuidkoelers aan verschillende ziekenhuizen. Ook in de regio Drenthe.

Ten tweede heeft iedereen van ons team direct of indirect wel eens te maken gehad met de gevolgen van kanker, iedereen heeft wel iemand dichtbij die getroffen door deze vreselijke ziekte. Dat is een extra stimulans om voor dit goede doel te lopen.

Ten derde komt deze loop door een flink deel van Drenthe, de thuisprovincie van de meeste van onze Turfrunners.

Al met al zijn de Turfrunners een enthousiaste groep die bestaat uit lopers, fietsers, fysiotherapeuten, chauffeurs, navigators  en  cateraars.

 

Ook deze editie hopen wij op uw steun!