De RopaRun organisatie heeft de eerste knoop doorgehakt: Roparun 2021 wordt eenmalig een Nederlandse run! 

Gezien de situatie rond Corona is het de aanname dat een route met driehonderd teams, achtduizend deelnemers en ruim 500 vrijwilligers, door vier verschillende landen waarschijnlijk onmogelijk te organiseren is komend voorjaar. Daarom blijft de RopaRun in 2021 volledig in Nederland. Uitgangspunt is dat het ook in 2021 met een lengte van ongeveer 550 kilometer de langste estafettetocht ter wereld blijft. Hóe het evenement precies wordt vormgegeven hangt uiteraard af van de regels die dan gelden in Nederland. Mogelijk moet de start en finish anders worden vormgegeven en zijn ook aanpassingen nodig aan de manier waarop de teams en vrijwilligers zich onderweg verplaatsen en verzorgen.

In 2021 staat de dertigste editie van de RopaRun gepland. We willen dit jubileum natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De combinatie van een aangepast evenement in verband met de maatregelen én het jubileum zal Roparun 2021 maken tot een editie die je niet wilt missen!

Waarom een aangepaste Roparun?  
Zoals jullie weten blijft voor ons geld ophalen voor mensen die te maken hebben met de ziekte kanker is het belangrijkst. Daarom zet de organisatie van de RopaRun alles op alles om de Roparun in 2021 door te laten gaan in welke vorm dan ook. We rekenen daarbij op jullie! Het zijn voor iedereen lastige tijden, maar juist nu is het belangrijk om ook aan onze goede doelen te denken.

COVID-19
Natuurlijk is de RopaRun zich ervan bewust dat COVID-19 en de bijbehorende risico’s en maatregelen nog niet voorbij zijn. Tegelijkertijd weet ook niemand hoe deze situatie wel zal zijn in mei 2021. Jullie kunnen dan ook vanuit de organisatie een document verwachten hoe wij omgaan met de coronamaatregelen per risiconiveau, uitgaand van de risiconiveaus zoals onze overheid deze heeft ingericht. Zo zal het voor iedereen duidelijk zijn hoe het evenement zich aanpast aan de -op dat moment geldende- maatregelen. Dit kan in het uiterste geval (volgens overheid: volledige lockdown) zelfs ook nog betekenen dat de Roparun alleen virtueel kan plaatsvinden. We hopen niet dat het zover komt, maar veiligheid krijgt vanzelfsprekend de hoogste prioriteit

Doorkomsten gemeente Coevorden

De 30e editie van de RopaRun zal plaatsvinden van 22 – 24 mei 2021. De startlocatie staat gepland in Landgraaf, hiervandaan vertrekken er twee routes naar de finishlocatie in Rotterdam. Helaas zullen dit jaar de doorkomst Sleen, Dalen en Coevorden dit jaar niet plaatsvinden. Omdat de route niet via Noord-Nederland zal gaan lopen heeft de organisatie met pijn in het hart moeten besluiten om de doorkomsten in het noorden niet in de route op te nemen. De exacte route is nog niet bekend maar vermoedelijk zal Almelo de meest noordelijke plaats gaan worden.